HÆKLEDE KLUDE

Jeg er så heldig, at jeg her hjemme fik en lille drøm opfyldt…. NYT KØKKEN!
Så var jeg lige et smut i Søstrene Grene for at se om de skulle have fået nogle nye dejlige farver af deres garn. Så faldt jeg sørme lige over disse to skønne støvet farver, som ellers bare skreg til mig….. NYE KARKLUDE SÆT IGANG!

Så her er hvad jeg endte med af karklude til vores nye køkken, tre forskellige opskrifter på hæklede klude 🙂

 

 

 

Materialer:
GARN = 100% bomuld i ønsket farve
HÆKLENÅL = 3 og 4

Forkortelser:
lm = luftmasker
fm = fastmaske
bm = boblemaske
stgm = stangmaske

 

Boblekarklude 

 

 

 

1 = Slå 41lm løst op med nål 3 (den sidste bruges som vendemaske)

2 = Lav en række fm, afslut med en lm som vendemaske

3 = Lav 1fm, 1bm, dette gentages rækken ud og du burde afslutte med 1bm, hvor du afslutter med 1lm til vendemaske.

4 = Lav nu en række med 1fm i hver maske og der vendes med 1lm.

5-? = Gentag nu række 3 og 4 ind til at du har en kvadrat  (sørg for at der afsluttes med række 4) og hæft garnet og klip enderne.  

 

 

 

Julie’ boblekarklud

Boblerne ved disse masker er mindre end ved de originale boblemasker. Jeg syntes at det gode ved dem er, at de stadig har en god sugeevne på grund af boblerne, men at boblerne ikke er så store gør, at de måske har en mere flad overflade der tager snavset på bordet nemmere 🙂 Jeg håber i kan lide den.

 

 

1 = Slå 40lm løst op med nål 3 (den sidste bruges som vendemaske)

2 = Lav en række fm, afslut med en lm som vendemaske

3 = Start så med at lave 1fm i 1. maske. Nu slår du garnet om nålen og stikker nålen ned i næste maske hvor du igen trækker garnet om nålen og trækker det med tilbage igennem masken, så du nu har 3 løkker om nålen. Dette gentager du 4 gange i alt, så du ender med at have 9 løkker om nålen. Afsluttende slår du garnet om nålen  og trækker det igennem alle 9 løkker og lukker masken af ved at trække garnet om nålen en sidste gang og trækker det igennem øjet du har på nålen som var det en luftmaske. Så har du den første boble, og nu laver du 1fm.

Gentag nu 1boble og 1fm til at der er 2 masker tilbage. Hækl nu boble efterfulgt af 1fm i den sidste maske, og afslut så med 1lm til at vende med. 

4 = Start med at lave 1fm, så springer du 1 maske over, og lav nu (2fm, spring 1fm over, 2fm, spring 1fm over) dette gentages rækken ud og der vendes med 1lm.

5-? = Gentag nu række 3 og 4 ind til at du har en kvadrat  (sørg for at der afsluttes med række 4) og hæft garnet og klip enderne.  

 

Perlekarklude

 

 

 

1 = Slå 52lm løst op med nål 4 (den sidste maske bruges til vendemaske)

2 = hækl nu en række fm hele vejen tilbage, vend med en lm.

3 = Nu hækler du *1fm efterfulgt af 1stgm i næste maske*. Dette gentager du rækken ud og afslutter rækken med 1fm og en 1lm til at vende med. 

4 = Nu starter du med at hækle *1stgm efterfulgt af 1fm i næste maske*. Dette gentager du rækken ud og afslutter rækken med 1stgm og 1lm til at vende med.

5 -? = Gentag nu række 3 og 4 skiftevis til at du har en kvadrat og hækl afsluttende en række fm, og hæft enderne og klip garnet.  

 

 

 

*Jeg vil elske at se jeres færdige resultater af mine opskrifter, så del dem gerne med mig, herunder at du henviser til min side eller på instagram  @denhaekledeverden. Du er velkommen til lave mine opskrifter og sælge det færdige produkt, dog ønsker jeg at du henviser til mig

Relaterede indlæg

14 Kommentarer

 • Svar
  Lisa Lebrija
  11. januar 2018 den 22:52

  Hej Julie
  Hvordan laver du boblemasken? Du skriver den er mindre end end en normal boblemaske.

  Hilsen
  Lisa

  • Svar
   denhaekledeverden
   11. januar 2018 den 23:23

   Hej Lisa 😊
   Har du læst min beskrivelse af hvordan den laves, i punkt 3 ved Julie’ boblemasker?
   Mange hilsner Julie

 • Svar
  Tenna
  13. januar 2018 den 3:16

  Er det bare mig der gør noget galt eller er der fejl i opskriften? Når jeg har lavet den første række bobbelmasker ( det er første gang jeg prøver dem) skriver du man så skal lave 20 fm i næste omgang. Men så trækker det sig helt sammen når jeg gør det. Mvh Tenna

  • Svar
   denhaekledeverden
   13. januar 2018 den 12:00

   Hej Tenna 🙂 er da så glad for at du skrev det, tusinde tak 😊 jeg var inde og lave en ændring igår og er så vist kommet til at trykke på tasterne uden selv lige at opfatte det. Jeg har lavet det om nu, så prøv lige række 4 igen, med 1fm i hver maske istedet – altså som i 40fm frem for 20fm 😁
   Mvh Julie

 • Svar
  Maria Bak
  26. april 2018 den 14:31

  Hvor meget garn bruger du på 1 klud? 🙂

  • Svar
   denhaekledeverden
   2. maj 2018 den 13:14

   Mellem 50 og 100g Maria 🙂

 • Svar
  Christine Levin Hansen
  28. juli 2018 den 8:43

  Jeg har haft svært ved at følge opskrifter på nettet førhen, men din er meget lige til. Glæder mig til at læse flere indlægs! 🙂

  • Svar
   denhaekledeverden
   28. juli 2018 den 19:29

   Hej Christine 🙂
   Det er jeg da så glad for at høre!! Dejligt du følger med 🙂

 • Svar
  Sigrid
  30. juli 2018 den 11:24

  Jeg kan simpelthen ikke få det der boble halløj til at fungere.
  Når du har trukket nålen tilbage igennem lykken, skal man så bare fortsætte, ved at slå garnet om nålen og ned i masken igen? For man laver derved to løkker på nålen, hver gang man har trukket den med tilbage, og det giver i sidste ende ni løkker på nålen, i stedet for otte.
  Mon jeg gør noget forkert?

  • Svar
   denhaekledeverden
   1. august 2018 den 21:45

   Hej Sigrid 😃 kanon du skriver, du har ret, en fejl fra min side 😄

 • Svar
  Nikoline
  30. august 2018 den 11:49

  Rigtig fine klude !!
  Men i perlekluden er det 1 fm og 1 stgm i samme maske ?

  • Svar
   denhaekledeverden
   31. august 2018 den 8:38

   Hej Nikoline 🙂 nej det er i hver sin maske der laves stgm og fm 🙂

   Mange hilsner Julie

 • Svar
  Camilla
  10. oktober 2018 den 20:36

  Hvor er de fine – de opskrifter vil jeg stensikkert forsøge mig med 🙂

  • Svar
   denhaekledeverden
   11. oktober 2018 den 19:27

   Skønt Camilla 🙂
   Det er jeg glad for, håber at se nogle af dine resultater 😃

  Skriv kommentar