HÆKLET ZIGZAG TÆPPE TIL DEN LILLE NY

ZIGZAG TÆPPE / BABYSVØB

 

 

 

Materialer:
GARN = 5-6 nøgler Babymerino i tre forskellige farver (Jeg har brugt Lys Grå, Lavendel og Beige)

HÆKLENÅL = 4

Forkortelser:
km = Kædemaske

lm = Luftmaske
fm = Fastmaske
stgm = Stangmaske

 

1. RÆKKE = Slå 140lm op (med en ønsket farve at starte med)

2. RÆKKE = Lav en stgm i 4. lm fra nålen. Lav så efterfølgende 8 stgm. (3stgm. i næste m, 10stgm, spring 2lm over, 10stgm) dette gentages til at der er 11lm tilbage. Der laves nu 3stgm i næste lm, 10stgm og arbejdet vendes nu.

3. RÆKKE: Lav 1km i 2stgm, 3lm og 9stgm, (3stgm i næste m, 10stgm, spring 2 m over, 10stgm) dette gentages til at der er 11lm tilbage. Der laves nu 3stgm i næste lm, 10stgm og arbejdet vendes nu.

4.-? RÆKKE: Række 3 gentages nu til at du har 10 rækker af den ene farve, hvorefter du laver et farveskift ved at hæfte den nye farve på som du laver 10 rækker af. Dette gentager du til at dit tæppe har den ønskede størrelse.

Afslut med en fm. i hver m. på sidste række

 

 

Mit tæppe måler 60*80 cm

 

*Jeg vil elske at se jeres færdige resultater af mine opskrifter, så del dem gerne med mig, herunder at du henviser til min side eller på instagram  @denhaekledeverden. Du er velkommen til lave mine opskrifter og sælge det færdige produkt, dog ønsker jeg at du henviser til mig

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 • Svar
  Tina Frederiksen
  6. august 2018 den 16:28

  Hej. Jeg er ved at hækle dit zig zak tæppe. Ved 3. Række står der “lav 1km i 2stgm” den forstår jeg ikke? Hvis jeg laver 1km i toppen af 2 stgm giver det jo et indhak? 🤷🏻‍♀️

  • Svar
   denhaekledeverden
   7. august 2018 den 9:51

   Hej Tina 😃 kan godt forstå din tanke med det, men den er god nok med 1km i 2stgm. Dit arbejde skal nok blive lige 🤗 mange hilsner Julie

 • Svar
  Nikoline Nielsen
  26. september 2018 den 12:55

  Hvor mange lm vender du med??

  • Svar
   denhaekledeverden
   2. oktober 2018 den 14:58

   Hej Nikoline 🙂
   Du vender arbejdet og laver 1 kædemaske i 2. maske og laver så 3 luftmasker, ligesom der står i punkt 3 🙂
   Så du skal ikke vende med luftmasker hvergang du starter en ny række, men istedet som beskrevet ovenfor.
   Jeg håber det gav mening for dig.

   Mange hilsner Julie

  Skriv kommentar